Voeding

Voeding

De gezondheid van de kinderen is een belangrijk aandachtspunt bij Greenkidzz. Wij proberen zo gezond en biologisch mogelijk te eten en te drinken. Biologische voeding maakt bij Greenkidzz onderdeel uit van een veelomvattende visie op gezondheid, milieu en natuur. Alle kinderen vanaf zes maanden krijgen bij ons dagelijks een vegetarische en warme maaltijd die verzorgd wordt door onze betrouwbare leverancier Eetgemak. Voor meer informatie over de warme maaltijden kunt u een kijkje nemen op hun website: www.eetgemak.nl. Ouders die specifieke wensen hebben m.b.t. de (warme) maaltijden vanwege bijvoorbeeld een allergie van het kind, dienen zelf te voorzien in de (warme) maaltijden. Tevens krijgen de kinderen biologische melk. Het fruit is zoveel mogelijk van biologische aard. De belangrijkste voorwaarde van biologische producten is dat tijdens de productie zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met mens, dier en milieu.

Twee keer per jaar wijkt Greenkidzz af van het groenbeleid omtrent voeding. Dit is met de Paas-en Kerstbrunch. De kinderen krijgen dan een feestmaaltijd met bijvoorbeeld zoete, feestelijke drankjes zoals Fristi en Chocomel. Ook worden er dan ter gelegenheid vleeswaren geserveerd. De ouders worden hiervan tijdig op de hoogte gebracht. Kinderen waarvan de ouders dit liever niet hebben, kunnen als alternatief melk, thee, water of uitsluitend vegetarische etenswaren krijgen. Dit kan worden aangegeven bij de leidsters.

 

Greenkidzz

Welkom op de website van ons kinderdagverblijf met vestigingen in de Kinkerbuurt en de Schinkelbuurt in Amsterdam. Wat leuk dat u de website van Greenkidzz bezoekt!

Waarschijnlijk heeft u ons al eens zien lopen, wij gaan namelijk regelmatig naar buiten met de kinderen. Natuurbeleving en buitenspelen staan centraal in de pedagogische visie van ons KDV in Amsterdam.

Wij bieden u het beste voor uw kind.

Volg ons op social media

Translate »