Overdracht naar de basisschool

Overdracht naar de basisschool

Als het kind vier jaar wordt breekt een nieuwe fase aan: Het kind gaat naar de basisschool! Een spannende en leuke tijd voor de ouders en het kind. Om de overgang van ons kinderdagverblijf naar de basisschool voor het kind zo soepel mogelijk te laten verlopen, werken wij met een mondelinge en/of schriftelijke overdracht naar de basisschool van het kind.

Welke informatie wordt overgedragen?

De pedagogisch medewerkers kennen het kind. In de overdracht geeft ons kinderdagverblijf informatie mee over het welbevinden, de betrokkenheid en de ontwikkeling van het kind, onder andere op het gebied van taal, spel en motoriek en hoe het kind met andere kinderen omgaat. Met deze informatie zorgt de leerkracht in groep 1 van de basisschool dat het kind de juiste aandacht krijgt en dat het onderwijs aansluit op het kind. De mentor vult het overdrachtsformulier in. Het hele dossier wordt met de ouders in een persoonlijk exitgesprek besproken. Tijdens dit gesprek krijgen de ouders het overdrachtsformulier mee met het verzoek deze te overhandigen aan de basisschool waar het kind naar toe gaat.

Greenkidzz

Welkom op de website van ons kinderdagverblijf met vestigingen in de Kinkerbuurt en de Schinkelbuurt in Amsterdam. Wat leuk dat u de website van Greenkidzz bezoekt!

Waarschijnlijk heeft u ons al eens zien lopen, wij gaan namelijk regelmatig naar buiten met de kinderen. Natuurbeleving en buitenspelen staan centraal in de pedagogische visie van ons KDV in Amsterdam.

Wij bieden u het beste voor uw kind.

Volg ons op social media

Translate ┬╗