Thema’s

Thema’s

Iedere maand staat er een nieuw thema centraal volgens onze vaste jaarkalander. Aan ieder thema zijn er activiteiten gekoppeld die de pedagogische medewerkers samen met de kinderen uitvoeren. Denk aan een knutselactiviteit bij het thema Sint Maarten, bijvoorbeeld het knutselen van een lampion. Het kan echter ook een activiteit zijn die buiten wordt uitgevoerd, zoals bij het thema herfst, als de kinderen dan naar buiten gaan om bladeren te verzamelen om die vervolgens op Greenkidzz te gaan verven.

De activiteiten zijn verdeeld in leeftijdscategorieën en ontwikkelgebieden (sociaal, emotioneel, cognitief, sensomotorisch, taal, grove- en fijne motoriek). Zo kunnen wij ieder kind op zijn/haar eigen niveau stimuleren.

Voordelen van themagericht werken:

Georganiseerde aandacht voor alle ontwikkelingsgebieden;

Veel speelplezier en uitdaging door het gebruik van verschillende materialen;

Samenhang in het aanbod van activiteiten;

Herhaling zorgt bij jonge kinderen voor herkenning en verdieping;

Veel afwisseling in het aanbod, er is steeds weer een nieuw thema;

U als ouder kunt zien wat er allemaal gedaan wordt en hier thuis op inspelen.

 

Greenkidzz

Welkom op de website van ons kinderdagverblijf met vestigingen in de Kinkerbuurt en de Schinkelbuurt in Amsterdam. Wat leuk dat u de website van Greenkidzz bezoekt!

Waarschijnlijk heeft u ons al eens zien lopen, wij gaan namelijk regelmatig naar buiten met de kinderen. Natuurbeleving en buitenspelen staan centraal in de pedagogische visie van ons KDV in Amsterdam.

Wij bieden u het beste voor uw kind.

Volg ons op social media

Translate »