Uitstapjes

We gaan graag op pad met de kinderen. Lekker naar buiten, daar samen spelen en nieuwe dingen ontdekken!

Actief buiten spelen in de buitenlucht is goed voor kinderen. Van nature vindt een kind het heel leuk om te spelen en te bewegen. Spelen en bewegen is heel belangrijk voor hem/ haar, hij/zij ontwikkelt hiermee zijn/ haar (fijne) motoriek. Dit heeft hij/zij weer nodig om zelfstandig te kunnen eten, zich aan te kleden, tekenen, iets op te pakken, etc.

Daarnaast zijn er buiten andere kindjes om mee te spelen. Een belangrijk sociaal gebeuren, zeker voor peuters en kleuters die dit nog moeten leren. Het is ook bekend dat kinderen die regelmatig lekker buiten kunnen spelen, beter in hun vel zitten, goed eten en slapen, meer tevreden zijn en zich beter ontwikkelen. Reden genoeg dus om naar buiten te gaan!

De uitstapjes die Greenkidzz maakt staan in teken van natuurbeleving. De ene keer gaan wij met de kinderen naar kinderboerderij Zimmerhoeve, de andere keer naar Artis en weer een ander keer naar het Vondelpark. Wij vinden het belangrijk dat kinderen dagelijks een frisse neus halen en tegelijkertijd natuurbesef ontwikkelen. Het is dan ook hartstikke fijn dat wij een mooie, groene, avontuurlijke tuin hebben, waar de kinderen dagelijks buiten kunnen spelen.

Bij Greenkidzz gaan de kinderen minimaal twee keer per dag naar buiten; een keer in de ochtend en een keer in de middag. De kinderen genieten hiervan! 

Translate »