Locaties

Greenkidzz heeft twee vestigingen: Greenkidzz West en Greenkidzz Zuid. Beide vestigingen zijn kleinschalig, duurzaam, overwegend biologisch en hebben een huiselijke uitstraling. Greenkidzz werkt met horizontale groepen. Voordelen horizontale groepen:

De pedagogisch medewerker kan goed inspelen op het ontwikkelingsniveau van de kinderen en de behoeftes en interesse van de hele groep

Activiteiten, spelmateriaal en groepsregels zijn afgestemd op de ontwikkelingsfases van de groep kinderen

Er zijn meer speelvriendjes van dezelfde leeftijd om op hetzelfde niveau samen mee te spelen en te ontdekken

Het dagritme is afgestemd op het ontwikkelingsniveau en de behoeftes van de groep. Op een babygroep is meer sprake van een individueel dagritme op een peutergroep een gezamenlijk dagritme

Op een babygroep is een rustigere sfeer te creëren om de ruimte veilig te ontdekken

Greenkidzz West

Deze kinderopvang ligt in Amsterdam Oud-West. De vestiging heeft twee horizontale groepen; een babygroep en een dreumes/peutergroep. De babygroep is van 0-1,5/2 jaar en de dreumes/peutergroep is van 1,5/2-4 jaar. Beide groepen zijn heel ruim en hebben een gezamenlijke tuin van ruim 200 meter. De babygroep heeft een groepsgrootte van maximaal 16 baby’s per dag en de dreumes/peutergroep heeft een groepsgrootte van maximaal 16 kinderen per dag.  Greenkidzz West heeft een gezamenlijke tuin van ruim 200 meter aan de achterkant van het gebouw.

De babygroep

De babygroep heeft een groepsgrootte van maximaal 16 baby’s per dag. De groep is heel ruim en heeft een grondbox en een wieg. De groep is huiselijk ingericht met een grote eettafel met daaromheen trip trap stoelen. Hierin kunnen baby’s zitten vanaf ongeveer een halfjaar. De jongere baby’s vanaf ongeveer drie maanden kunnen in speciale stoeltjes zitten om bijvoorbeeld een fruithapje te eten. De groep is rustig ingericht met zorgvuldig geselecteerde houten speelmaterialen. Het doel is om baby’s en ouders een thuisgevoel te geven. Om in primaire behoefte te voorzien hebben wij een babygroep met vaste vertrouwde pedagogisch medewerkers. Iedere baby heeft een eigen ritme. In goed overleg met de ouders zetten wij het ritme, zoals het kindje dat thuis gewend is, voort. Tijden van slapen en voeding worden doorgesproken en vastgelegd in een schema.

De ruimte op de babygroep is zo ingericht dat het aansluit bij het ontwikkelingsniveau van de groep. Er is uitdagend speelgoed, o.a. ballen, boekjes, rammelaars, houten blokken enz. Op de vloer liggen zachte en warme materialen, waar de baby ’s veilig kunnen kruipen, liggen of spelen met een babygym.  De vloer is tevens voorzien van een vloerverwarming waardoor de baby’s in de winter lekker fijn en warm kunnen kruipen, liggen en spelen op de vloer. Op deze groep maken wij weinig gebruik van hoeken, zodat de baby’s overal kunnen kruipen en liggen waar ze willen.  Aangrenzend aan de babykamer is er een slaapkamer. Hierop is continu toezicht middels cameratoezicht en een babyfoon. De baby’s kunnen ook gebruik maken van de buitenbedden die wij in de tuin hebben staan. Dit is een service waar ouders gebruik van kunnen maken.

De dreumes/peutergroep

De dreumes/peutergroep heeft een groepsgrootte van maximaal 16 kinderen per dag. Deze groep is  tevens heel ruim en een stuk uitdagender ingericht dan de babygroep. Wij hebben veel hoeken op de dreumes/peutergroep. Zo is er een keukenhoek, een verkleedhoek, een chillhoek, een leeshoek en nog veel meer. Ook op deze groep is de vloer voorzien van een vloerverwarming zodat de kinderen in de winter lekker warm kunnen spelen op de grond. Het spelmateriaal is uitdagend voor de kinderen, waardoor de kinderen niet gauw worden uitgedaagd.

Op deze groep is er veel aandacht voor taalontwikkeling. Er worden veel verhaaltjes voorgelezen en liedjes gezongen. In de ochtend als alle kinderen binnen zijn wordt er aan tafel gezongen, voor de lunch, om half vier en om half zes als de kinderen weer aan tafel zitten voor een tussendoortje. Tevens gaan wij minimaal één keer per maand naar de bibliotheek met de kinderen. De keuze van de activiteit wordt door inbreng van de kinderen en de sfeer in de groep bepaald. Tijdens het spelen kijkt de pedagogisch medewerker waar een kind behoefte aan heeft. De pedagogische medewerker probeert het kind zoveel mogelijk te volgen.

De tuin

Kinderopvang Greenkidzz West heeft een gezamenlijke tuin van ruim 200 meter. De tuin is zeer uitdagend ingericht met natuurlijke speeltoestellen voor de kinderen. Er is een gedeelte dat speciaal voor de baby’s is ingericht, met houten paaltjes erom heen om te voorkomen dat wilde peuters over een baby heen walsen. Voor de dreumesen en peuters is er een houten tuinhuisje, een houten zandbank in de vorm van een boot, een houten wigwam en houten boomstammetjes in de vorm van treintjes. Los van de speelelementen kunnen de kinderen fietsen, met de bal spelen en/of krijten.

Snoozelbox met verwarmd waterbed

Greenkidzz vindt het belangrijk om meer ontspanning, rust en veiligheid aan te bieden aan de baby’s. Een pasgeboren baby heeft extreem veel indrukken te verwerken en daarom is het van belang om onnodige prikkels te voorkomen. Wanneer er te veel prikkels op een baby af komen zal hij/zij dit aangeven door onrustig te worden. Kenmerken hiervan zijn huilen, woelen en slaapproblemen. Onrust bij kinderen in de eerste levensjaren is te verminderen door vanuit een rustige en ontspanning omgeving te communice-ren met en aandacht te geven aan het kind. Door middel van het snoezelen kun je gerichte prikkels aanbie-den op het ontwikkelingsniveau van het kind. Wij maken daarom op onze babygroepen gebruik van een snoezelbox. Het doel van snoezelen met de baby is vanuit een ontspannen sfeer en rust de baby optimale ontwikkelingskansen te geven en de zintuigen van de baby zo vroeg mogelijk te stimuleren in de eerste le-vensjaren. De snoezelbox biedt een rustige, geborgen en veilige omgeving aan de baby.

De snoezelbox is afgeschermd met zachte bekleding aan de binnenkant, een kleurenprojector, een bub-belunit, spiegelwanden en een heerlijk verwarmde watermatras. Hierin kan de baby op een veilige en rus-tige manier genieten van verschillende zintuigelijke prikkels. Er heerst een rustige sfeer, die wordt bereikt met lichteffecten, kleuren en eventuele zachte muziek. Onze Snoezelboxen zijn geïntegreerd in de groeps-ruimte van de babygroepen. De baby verkeert dus in een bekende ruimte en voelt zich daardoor veiliger en geborgen om vanuit deze omgeving op ontdekking te gaan en zichzelf verder te ontwikkelen.

De aanwezige materialen doen een beroep op het kijken, voelen en horen:

Zien: Lampen met verschillende lichteffecten, spiegela, glinsterende en gekleurde voorwerpen.

Horen: rustgevende muziek, muziek met natuurgeluiden, zacht klinkende instrumenten om te bespelen

Tasten – voelen: voelmuur met harde en zachte materialen, knuffels & voelkussens

Vooral voor de gestreste baby’s, de huil baby’s en baby’s met darmkrampjes, lijkt de snoezelbox de ideale oplossing.

De snoezelbox:

Geeft ontspanning.

Gaat verveling tegen.

Verbetert het ervaren via zintuigelijk waarneming.

Snuffelen is onderzoeken, ontdekken & experimenteren

Gericht op actief (snuffelen, iets verkennen) als op passief gebied (doezelen: genieten, rusten, je overgeven aan).

Greenkidzz Zuid

Kinderopvang Greenkidzz Zuid is in de buurt van het Hoofddorpplein in Amsterdam gevestigd en heeft drie horizontale groepen: een babygroep, een dreumesgroep en een peutergroep. De babygroep is van 0 t/m 1 jaar, de dreumesgroep is van 1 tot 1,5/2  jaar en de peutergroep is van 1,5/2 tot 4 jaar. De  babygroep bevind zich op de Aalsmeerweg 27 in Amsterdam en heeft een groepsgrootte van maximaal 10 kinderen per dag. De dreumesgroep is gevestigd op de Aalsmeerweg 23 in Amsterdam en heeft een groepsgrootte van maximaal tien kinderen. De peutergroep is gevestigd op de Aalsmeerweg 19 in Amsterdam en heeft een groepsgrootte van maximaal zestien kinderen. Alle drie de groepen hebben een eigen tuin die gevestigd is aan de achterkant van het gebouw.

De babygroep

De  babygroep bevind zich op de Aalsmeerweg 27 in Amsterdam en heeft een groepsgrootte van maximaal 10 kinderen per dag. Om in deze primaire behoefte te voorzien hebben wij een babygroep met vaste vertrouwde pedagogisch medewerkers. Iedere baby heeft een eigen ritme. In goed overleg met de ouders zetten wij het ritme, zoals het kindje dat thuis gewend is, voort. Tijden van slapen en voeding worden doorgesproken en vastgelegd in een schema. Dit wil niet zeggen dat wij dit schema star volgen. Als een baby eerder honger of slaap heeft, houden wij hier rekening mee. De oudere baby’s van de groep eten en drinken gezamenlijk aan tafel. Baby’s vanaf zes maanden krijgen dagelijks een warme maaltijd.  De pedagogisch medewerkers stimuleren de baby met het maken van geluidjes, het rollen en het zingen van liedjes. Naarmate de kinderen ouder worden, gaan ze op elkaar reageren met geluiden; twee baby’s tegenover elkaar in een kinderstoel kunnen de grootste lol hebben. Tevens begeleiden de pedagogisch medewerkers als ze hun grenzen gaan uittesten. Het afleiden is het meest effectieve als de baby’s gaan afpakken of elkaar gaan plagen.

De ruimte van deze kinderopvang is zo ingericht dat het aansluit bij het ontwikkelingsniveau van de groep. Er is uitdagend speelgoed, o.a. ballen, boekjes, rammelaars, houten blokken enz. Op de vloer liggen zachte en warme materialen, waar de baby ’s veilig kunnen kruipen, liggen of spelen met een babygym. Er is een snoozlebox aanwezig waar de baby’s zichzelf kunnen verkennen door het kijken in de spiegels ervan. Verder zijn er ook een box  en loopstoeltjes aanwezig. De babygroep kenmerkt zich door een rustige, zachte  uitstraling met voornamelijk houten meubilair en speelgoed. Op deze groep maken wij geen gebruik van hoeken, zodat de baby’s overal kunnen kruipen en liggen waar ze willen. Aangrenzend aan de babykamer is er een slaapkamer. Hierop is continu toezicht middels cameratoezicht en een babyfoon. De baby’s kunnen ook gebruik maken van de buitenbedden die wij in de tuin hebben staan. Dit is een service waar ouders gebruik van kunnen maken.

Kortom: De babygroep in Amsterdam Zuid heeft alle benodigdheden en is een veilige plek waar het jonge kind zich zonder gevaar kan voortbewegen en ontwikkelen.

De dreumesgroep

De dreumesgroep is gevestigd op de Aalsmeerweg 23 in Amsterdam en heeft een groepsgrootte van maximaal tien kinderen. De dreumes gaat actiever om met zijn omgeving dan de baby en ontdekt dat hij hierbij invloed kan uitoefenen. Omdat de dreumes nog weinig besef heeft van gevaar, heeft hij bij het ontdekken bescherming nodig. De dreumes ziet geen gevaar in het klimmen op tafels of het bijten van andere kinderen. Door de kinderen in bescherming te nemen en ze spelenderwijs te begeleiden kunnen de kinderen veilig hun omgeving verkennen. Op Greenkidzz bieden wij deze bescherming. Het kind wordt veilig op weg geholpen in het contact met de andere kinderen. Dit leidt tot zelfvertrouwen en de ontwikkeling van sociale vaardigheden. Spel wordt door de pedagogisch medewerkers spelenderwijs in goede banen geleid. De dreumes leert al spelend wat wel en niet mag. De pedagogisch medewerker motiveert en corrigeert . Ook de taalontwikkeling komt op gang, kinderen zeggen woorden na en leren deze zelf te gebruiken. Met het lezen en bekijken van boekjes stimuleren wij kinderen bij deze ontwikkeling. De dreumes kan zich steeds beter voortbewegen en ontdekt het plezier in het bewegen van zijn lichaam. Met dans en muziek spelen we hierop in; de dreumesen vinden het prachtig om te dansen.

De ruimte is zo ingericht dat er verschillende activiteiten gedaan kunnen worden. De dreumesen vinden het heerlijk om aan tafel een boekje te lezen, te puzzelen of te kleuren. Op de dreumesgroep maken wij gebruik van hoeken. Er is een leeshoek, een poppenhoek, een kookhoek en nog veel meer. Tevens wordt er genoeg ruimte gecreëerd zodat de kinderen zich vrij kunnen bewegen. De dreumesen gaan, als het weer het toelaat, altijd even naar buiten in de tuin. Hier is voldoende speelmateriaal om zich lekker uit te leven. We hebben een houten glijbaan, houten zandbak en fietsjes. 

De peutergroep

Nieuwsgierigheid drijft de peuter in zijn ontdekking van de wereld. Van alles wat hij op zijn weg tegenkomt, wil hij weten wat het is en er het liefst mee spelen. Wat de peuter ziet van de pedagogisch medewerker of de andere kinderen wil hij imiteren. De peutergroep is op deze ontdekkingsdrang ingericht. Er is in verschillende plekken van alles te ontdekken en te beleven. De speelplekken en het speelmateriaal komen tegemoet aan de behoefte van de kinderen. Zo is er een poppenhoek, bouwhoek, leeshoek, verfhoek, keukenhoek met potten en pannen, er is duplo, lego, puzzels, en volop ander ontwikkelingsmateriaal. Het is de rol van de pedagogisch medewerker de peuters op weg te helpen bij het ontdekken. Vervolgens houdt zij afstand van het spel, zodat de kinderen hun eigen spel ontwikkelen en hier vrije keuzes in kunnen maken. De taalontwikkeling komt in een stroomversnelling door alle woorden die het kind leert. Hier wordt veel aandacht aan besteed op Greenkidzz. De pedagogisch medewerker stimuleert de taalontwikkeling door het zingen van liedjes, het veel voorlezen van boekjes en het spelen van fantasiespelletjes. Voordat de peuters gezamenlijk aan tafel gaan, wordt er altijd een liedje gezongen of een boekje gelezen.

De momenten van vrij spel worden afgewisseld met activiteiten. Dit zijn spelvormen die in groepsverband plaatsvinden onder begeleiding van de pedagogisch medewerkers. De keuze van de activiteit wordt door inbreng van de kinderen en de sfeer in de groep bepaald. Tijdens het spelen kijkt de pedagogisch medewerker waar een kind behoefte aan heeft. De ene keer hebben de kinderen de behoefte zich uit te leven door bijvoorbeeld te dansen, de andere keer door rustig te verven. Ook kan de peuter zich lekker terugtrekken en een boekje gaan lezen op de zachte kussens. Zodra het kan, gaan de peuters altijd even naar buiten in de tuin waar ook al het nodige spelmateriaal aanwezig is. 

Translate »